Dokonalý strih, ktorý pristane každej žene

Univerzálne šaty, ktoré sadnú na každý typ postavy, nie sú len mýtus. Ste nízka a útla či naopak, plnoštíhla? Vysoká gazela alebo žena s krivkami krv a mlieko? S malými obmenami sadne tento strih každej z nás. Túto jar sa do nich dizajnéri zamilovali a tak si ich môžete vybrať v tých najkrajších farbách. Ak vás zaujíma, aké je ich tajomstvo, čítajte ďalej.  

Prečítajte si aj: Spoločenské šaty pre široké plecia: Urobte z nich prednosť

Dokonalé šaty naozaj existujú. A bodka. Ich základom je skladaná áčková sukňa a ramená prekryté rôznymi typmi rukávov. To sú dva elementy, s ktorými sa môžete pohrať podľa toho, kde potrebujete ubrať a kde, práve naopak, trošku pridať. Každá žena tak môže mať aspoň nachvíľu typ postavy: dokonalé presýpacie hodiny.

Drobná a útla

Mini a volány

„Dobrého veľa nebýva.“ Hovoríte asi vždy, keď niekto upozorní na vašu drobnú postavu. S týmito šatami z nej skutočne urobíte vašu najväčšiu prednosť. Nežný dievčenský strih sa páči mnohým, no žiadnej nepristane tak ako vám. Jemne odstávajúce volániky zvýraznia vaše plecia, zatiaľ čo vám prekladaný výstrih optický predĺži driek. Aj ženy s chlapčenským typom postavy tak budú pôsobiť súmernejšie. Mini šaty nad kolená u nás nájdete hneď v niekoľkých krásnych farbách

Staroružové krátke šaty s volánikovými rukávmi >>>

Športová postava

Midi a voľné rukávy

Vašou výhodou je, že vám sadne takmer každá dĺžka, dokonca aj aktuálne veľmi obľúbená midi. Jemne vyrysované ramená ukážu krásne v športovom oblečení, no ak sa plánujete obliecť elegantne, pristanú im voľnejšie rukávy a véčkový výstrih. Ak práve hľadáte šaty, ktoré budú po ruke vždy, keď sa potrebujete obliecť žensky, no pritom pohodlne, jasnou voľbou sú pre vás šaty v páse na viazanie v príjemnom krémovom odtieni.

<<< Krémové midi šaty s áčkovou sukňou

Plnoštíhla

Po členky a spustené volány

Máte postavu typu jablko? Všetky vaše obavy z výberu šiat zmaže tento strih. Voľne padavé volány nežne prekryjú ramená a decentný výstrih odhalí tak akurát. Od pásu nariasená sukňa zas skryje často problematické spodné bruško. Dámy, ktoré sa napriek tomu cítia neisto, môžu siahnuť po sťahovacej spodnej bielizni. Tento model pripomína časy, keď bol uhladený vzhľad pre ženy každodennou samozrejmosťou. Prebuďte svoju ženskosť a zaujmite v romantických šatách, ktoré nájdete nielen v pastelových odtieňoch.   

Fialové midi šaty s volánovými rukávmi >>>

Krv a mlieko

Zvýraznený pás a plecia

Výrazné krivky sú vedecky najpríťažlivejší typ postavy, tak sa nebojte ukázať ich v mini šatách. Ak ste typická „hruška“,  nariasená sukňa sa postará o širšie stehná a pútavé ozdoby na pleciach od nich definitívne odpútajú pozornosť. Konkrétne v týchto šatách uspejete aj na akciách, ktoré vyžadujú vyššiu dávku elegancie. Nájdete ich v niekoľkých sviežich farbách, no práve svetlomodrou túto jar určite nič nepokazíte. Momentálne snáď najobľúbenejšia spomedzi “pasteliek” pristane rovnako tmavovláskam i blondínkam.

<<< Svetlomodré krátke šaty s volánovými rukávmi

Nech už je váš typ postavy akýkoľvek, nebojte sa s príchodom jari odhaliť svoju nežnú stránku. Šaty sú vhodným kúskom oblečenia pre každú z nás a práve ženská jemnosť je často našou najväčšou silou.

Pre viac tipov v oblasti módy nás sledujte na Facebooku, Instagrame, Tiktoku a YouTube.   

Späť do obchodu