Ako kombinovať vzory

Kombinácia oblečenia s rôznymi vzormi a potlačou je považovaná za módnu a štýlovú už dlho. Módny svet je preplnený množstvom pestrých vzorov a potlačí, a predsa nie každý vie skombinovať bodky s prúžkami, kvety s geometriou, alebo hada s leopardím vzorom. Kombinácia vzorov je, samozrejme, náročnou úlohou, pretože máloktorá z nás chce v konečnom dôsledku vyzerať ako klaun, či vizuálne širšie a mohutnejšie. Poďme si povedať ako kombinovať vzory hravo a štýlovo!

Prečítajte si aj: Oblečte sa do officu a cíťte sa pohodlne aj v lete!

V tomto článku nazrieme na jednoduché tipy, ako skombinovať rozmanité vzory tak, aby ste vynikli a nevyzerali príliš výstredne, či bez vkusu.

Skôr ako začnete kombinovať, mali by ste myslieť na to, že neexistujeme pre oblečenie, ale oblečenie je tu na to, aby zdôraznilo naše prednosti.

Hnedé body s bodkami →

Ako kombinovať vzory
Ako kombinovať vzory

Je to jednoduché...

Predstavme si fotografiu, na ktorej vidíme, kde je vrch a kde spodok. Rovnako tak by to malo byť aj s človekom, ktorý na svojom odeve skombinuje rôzne potlače a vzory. 

Všetky štvorcové a lineárne potlače by mali byť v spodnej časti outfitu, zatiaľ čo tie oválne a polkruhové navrchu. 

Opakovanie línií tela, ktoré by ženy chceli mať: Polkruhové boky a hrudník, rovné dlhé nohy.

Čiernu áčkovú mini sukňu skombinujete azda s každým vzorom i farbou. Táto sukňa sa stane vaším milovaným kúskom, hodí sa na kopu príležitostí a svojou praktickosťou vás dostane.  

Pravidlá ako kombinovať

Kombinujte maximálne 2 kúsky s rôznymi vzormi, pretože viac vecí môže pôsobiť rušivo a nevkusne. Pri kombinovaní si nevyberajte podobné vzory (kvety, kruhy). Nepoužívajte vodorovné pruhy s vertikálnymi. 

Rovnaký druh zvieracej potlače v jednom outfite vynikne najlepšie. Nevyberajte inú zvieraciu potlač, skombinujte ju s podobnými farbami. Kľúčom rôznorodých kombinácií sú odevy z rovnakej látky  (hodváb, bavlna, syntetika). Snažte sa taktiež o príjemné doladenie farebnej schémy, farby s podobným odtieňom.

Najúspešnejšie kombinácie

Objavte tajomstvo kombinácie vzorov a experimentujte s kúskami, ktoré už máte doma.

Medzi najobľúbenejšie duá patria:

  • Prúžky s kvetinami
  • Bodky s kvetinami
  • Bodky s prúžkami

Smotanové body s kvetinami →

Ako kombinovať vzory

Nezabudnite nás sledovať na Facebooku a Instagrame. 

Späť do obchodu