Oblečte sa do officu a cíťte sa pohodlne aj v lete!

Letná sezóna je zahájená a teplota počas dňa častokrát stúpne veľmi vysoko. Rozhodnúť sa, čo si obliecť, ak vás čaká seminárny obed, obchodné stretnutie alebo konferencia, nie je vždy jednoduché. Funkcia alebo udalosť, ktorej ste súčasťou, si vyžaduje určitý dress code. Vyhnite sa nechcenému „faux pas“ a cíťte sa v kancelárii pohodlne aj počas leta.

Prečítajte si aj: Čo si obliecť na svadbu ako hosť

Casual

Čaká vás v práci „casual“ deň, kedy ho celý presedíte len v kancelárii? Najlepším spôsobom, ako sa obliecť a byť v pohodlí, no zároveň v pracovnom nasadení, je casual štýl. 

Oblečte si jednoduché tričko, ktoré zladíte s áčkovou mini sukňou, k tomu tenisky, jemné doplnky a outfit je na svete! 

Milovníčky šiat si prídu na svoje s padavými kvetinovými šatami s volánikovou sukňou. Nebojte sa odvážnejších vzorov, no taktiež to neprežeňte s prílišnou kombináciou doplnkov.  

Ak máte radšej klasiku v podobe nohavíc a topu, ružový elegantný top by mal mať určite miesto vo vašom šatníku.

Oblečte sa do officu a cíťte sa pohodlne aj v lete!
Oblečte sa do officu a cíťte sa pohodlne aj v lete!

Business casual

Ide o kombináciu profesionálneho a bežného oblečenia. Business casual sa nevyznačuje kompletným oblekom, ale ani šaty s odhalenými ramenami nie sú na mieste. Ide o miešanie prvkov formálneho oblečenia v neutrálnych farbách s ležérnejšími vzormi.

Hnedé body s bodkami vystihne pravú ženskosť a eleganciu zároveň. Ľahký, elastický materiál zaručí pohodlie v letných horúčavách

Ak chcete staviť na ženskosť a jemnosť, ideálnym „letným“ business casual outfitom sú tmavomodré bodkované šaty. Vďaka voľnému strihu sa budete cítiť pohodlne, a zároveň budú spĺňať žiadanú formálnosť. 

Ako sme už spomenuli, väčšinu svojho hlavného pracovného odevu majte v neutrálnych farbách, ktoré vám umožnia vniesť do pracovného outfitu správnu rovnováhu medzi formálnosťou a zároveň hravosťou s doplnkami. Ideálne farby pre business casual sú: čierna, sivá, béžová, hnedá, biela a námornícka.

Semi-formal

Semi-formálne outfity sú podobné business casual, no sú o niečo menej formálne ako koktejlové oblečenie. Ak sa po v dni v office chystáte na pracovný večierok alebo sa s klientom stretávate v renomovanej reštaurácii na obed, semi-formal je look, ktorý potrebujete

Top kúskom bude košeľa so slušnými nohavicami, šaty po kolená alebo dlhé zavinovacie šaty. Paleta farieb poloformálneho oblečenia závisí od času udalosti – noste svetlé farby na stretnutia počas dňa a tmavšie farby na večer.

Čierny krátky top s balónovými rukávmi →

Oblečte sa do officu a cíťte sa pohodlne aj v lete!

Zvládnutie dress codu na pracovisku je jednou z vecí, ktorá sa považuje za samozrejmosť. Správne obliekanie ukazuje nielen vašu úroveň profesionality, ale rovnako aj kultúrne prispôsobenie sa spoločnosti.

Nezabudnite nás sledovať na FacebookuInstagrame

Späť do obchodu