Nestarnúca klasika: malé čierne šaty

Malé čierne šaty sú viac ako len odev. Sú nadčasovou módnou ikonou a stali sa základom šatníka každej ženy. Nosili ich niektoré z najslávnejších žien na svete. Čo však malé čierne šaty predstavujú? A prečo sú také ikonické? Poďme sa na to pozrieť.

Prečítajte si aj: Tipy pre nevestu: ako si vybrať popolnočné šaty

Ako sa zrodila ikona

Malé čierne šaty prvýkrát predstavila Coco Chanel v roku 1926. Chanel bola francúzska módna návrhárka, ktorá spopularizovala malé čierne šaty ako elegantnú a sofistikovanú alternatívu k vtedajším módnym trendom. Jej kúsky boli elegantné, štýlové a mali tú správnu dávku sexepílu. 

Malé čierne šaty sa rýchlo stali povinnou módnou výbavou žien na celom svete. Sú symbolom nezávislosti a sofistikovanosti a spájajú sa s niektorými z najznámejších žien v histórii, od Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Gretu Garbo až po princeznú Dianu.

Čierne priliehavé midi šaty >>>

Nestarnúca klasika: malé čierne šaty
Nestarnúca klasika: malé čierne šaty

Čo znamenajú LBD v móde a ako ich nosiť

V súčasnosti môžete často počuť, že ľudia označujú malé čierne šaty ako "LBD" (z anj. little black dress). Čo teda LBD znamenajú v móde? Jednoducho povedané, je to len iný spôsob označovania malých čiernych šiat. Je to pohodlná skratka, ktorá milovníkom módy umožňuje rýchlo a jednoducho identifikovať tento nadčasový odev.

Jednou zo skvelých charakteristík malých čiernych šiat je, že môžu byť elegantné aj ležérne, v závislosti od toho, ako ich štylizujete. 

Ak si chcete vytvoriť elegantný a sofistikovaný outfit, skúste ich skombinovať s podpätkami a výraznými šperkami. Ak chcete pôsobiť uvoľnenejšie, zvoľte si tenisky alebo sandále a šperky vyberajte minimalistické. 

<<< Čierne mini šaty s volánikom

Prečo ich milujeme

Začnime tým, že ich univerzálnosť nemá konkurenciu. Malé čierne sa dajú nosiť celoročne a vhodné sú azda na každú príležitosť. 

Ďalším dôvodom, prečo sú tak obľúbené, je, že lichotia prakticky každému typu postavy. Nezáleží na vašej veľkosti alebo postave, existujú malé čierne šaty, v ktorých budete vyzerať a cítiť sa sexi.

A nakoniec, malé čierne šaty sú nadčasové. Na rozdiel od trendov, ktoré prichádzajú a odchádzajú každú sezónu, malé čierne zostávajú vždy v kurze. Dokonca by sa dalo povedať, že s vekom sú stále lepšie a štýlovejšie (rovnako ako dobré víno!). 

Čierne midi šaty s volánom >>>

Nestarnúca klasika: malé čierne šaty

Malé čierne šaty sú viac ako len módny výstrelok, sú ikonou módy. Vďaka svojej všestrannosti, lichotivému strihu a nadčasovému dizajnu sú obľúbené medzi módnymi nadšenkyňami všetkých vekových kategórií. Či už sa chystáte na slávnostnú udalosť, alebo si len vyjdete s kamoškami na drink, malé čierne sa hodia na každú príležitosť. A keďže ide o naozaj univerzálny kúsok, nikdy sa neunavíte jeho nosením.

Nezabudnite nás sledovať na Facebooku a Instagrame.

Späť do obchodu