Šaty na stužkovú: ako si vybrať podľa typu postavy?

Stužková je udalosť, ktorú si budete pamätať celý život, je to chvíľa, kedy sa môžete predviesť v šatách, ktoré z vás urobia kráľovnu večera. Či už ste typ dievčaťa, ktoré uprednostňuje jednoduchú eleganciu alebo ste tá, ktorá bude žiariť vo výrazných a odvážnych šatách, u nás si rozhodne vyberiete. V tomto článku vám prezradíme, ako si vybrať šaty na stužkovú podľa typu postavy, pretože každá z nás je jedinečná a zaslúži si vyzerať úžasne v tento veľký deň.

Prečítajte si aj: Dámske overaly? Nebojte sa ich – je to láska na prvé oblečenie

 

Šaty na stužkovú pre štíhle postavy

Pre dievčatá so štíhlou postavou sú možnosti takmer nekonečné, pretože si môžu dovoliť trochu viac výrazných dizajnov, odvážne strihy a zdobenia. Ideálne pre vás budú:

  • Áčkové šaty: Tento typ šiat je skvelý pre štíhle postavy, pretože zdôrazňuje pás a vytvára krásne krivky. Môžete si vybrať model s jemnými detailmi alebo krajkou na dekolte pre elegantný vzhľad. 
  • Priliehavé šaty: Priliehavé šaty sú ďalšou skvelou možnosťou pre štíhle postavy. Môžu byť jednoduché, alebo s krásnymi látkami a farbami, ktoré budú vyzerať ohromne.

 

Šaty na stužkovú pre plnoštíhle postavy

Ak máte plnoštíhlu postavu, nebojte sa - existuje mnoho šiat na stužkovú, ktoré vám budú sedieť ako uliate a umožnia vám vyniknúť. Hľadajte šaty, ktoré vytvoria vyvážený a elegantný vzhľad. Ale, vyberajte farbu a vzor, ktorý opticky zdôrazní vaše krivky a eventuálne zakryje problematické partie. Tu je niekoľko tipov:

  • Šaty s vysokým pásom: Šaty s vysokým pásom zdôrazňujú krk a hornú časť tela, pričom ich sukňa sa široko rozširuje až po zem. To vytvára optický klam a tvaruje postavu.
  • Áčkové šaty: Áčkové šaty sú výbornou voľbou, pretože zdôrazňujú hornú časť tela a postupne sa rozširujú nadol, čo vytvára ilúziu štíhlejších bokov.

 

Šaty na stužkovú pre vysoké dievčatá

Ak ste vysoká, máte skvelú výhodu, pretože môžete nosiť takmer akýkoľvek typ šiat. Tu sú niektoré možnosti, ktoré by vám mohli sadnúť:

  • Dlhé šaty: Maxi šaty sú elegantné a zároveň pohodlné. Môžete si vybrať šaty s výrazným vzorom alebo jednoduchým dizajnom podľa svojich preferencií.
  • Dlhé šaty s rozparkom: Dlhé šaty s rozparkom môžu byť veľmi sexi a zároveň pohodlné pre vysoké postavy.

Nechajte svoju výšku vyniknúť a hrajte sa s rôznymi dizajnmi a detailmi. Ak máte rady výrazné šaty, nebojte sa hrať s farebnými kontrastmi a vzormi.

 

Šaty na stužkovú pre nízke dievčatá

Nízke dievčatá môžu tiež vyzerať úžasne na stužkovej slávnosti, ale musia si vybrať správne šaty. Výber farieb je tiež dôležitý - krátke šaty v svetlých farbách opticky predĺžia postavu, zatiaľ čo tmavé farby by vás mohli opticky zmenšiť. Samozrejme, nezabudnite na vysoké podpätky, ktoré vám ešte viac zvýraznia postavu a dodajú vám sebavedomie. Odporúčame vám: 

  • Krátke šaty: Mohli by ste si vybrať šaty s pekným kvetinovým vzorom, či už voľným alebo priliehavým strihom, podľa vašich preferencií. Krátke šaty dokonale zdôraznia a opticky predĺžia nohy a dodajú vám štipku hravosti.
  • Áčkové šaty: Ačkové šaty majú tvar písmena "A" a sú užšie v hornej časti a postupne sa rozširujú nadol. Áčkové šaty zdôraznia vašu postavu a opticky predĺžia nohy. Sú elegantné a pôsobia veľmi štýlovo.

 

Tipy na výber šiat na stužkovú

1. Včasná príprava

Neodkladajte výber šiat na poslednú chvíľu. Začnite hľadať svoje vysnívané šaty aspoň niekoľko týždňov alebo mesiacov pred stužkovou. To vám dá dostatok času na výber, vyskúšanie a prípadné úpravy.

2. Zvážte svoj štýl

Šaty by mali odrážať váš osobný štýl a mali by ste sa v nich cítiť pohodlne. Nebojte sa experimentovať a vybrať si šaty, ktoré vás oslovia. Farba šiat je tiež dôležitým faktorom. Vyberte farbu, ktorá lichotí vášmu tónu pleti.

3. Nezabudnite na pohodlie

Okrem toho, ako šaty vyzerajú, je dôležité, aby ste sa v nich cítili pohodlne. Vyberte si šaty pohodlné na nosenie, ak si chcete svoju noc užiť, potrebujete šaty, ktoré vám umožnia slobodu pohybu. 

4. Nezabudnite na doplnky

Doplnky môžu vášmu outfitu pridať šmrnc. Zvážte vhodné topánky, kabelku a šperky, aby ste mali kompletný vzhľad.

 

Záver

Šaty na stužkovú sú symbolom krásy, elegancie a dôležitosti tejto výnimočnej udalosti. Bez ohľadu na váš štýl, postavu alebo osobnosť existuje široký výber šiat, ktoré vám môžu pomôcť vyniknúť. Vyberte si šaty, ktoré vám budú lichotiť a zároveň vám umožnia zabaviť sa a užiť si túto jedinečnú noc!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach Facebook, Instagram, Tiktok a YouTube

Späť do obchodu