Spoločenské šaty pre široké plecia: Urobte z nich prednosť

Nebudeme vám diktovať, čo máte a nemáte nosiť. Poradíme vám, ako nosiť to, čo sa vám naozaj páči! Snáď každá žena nájde na svojom tele nejaké nedostatky. Snažiť sa ich skryť však nie je voľba ženy 21. storočia. Ak pri pohľade do zrkladla cítite rozpaky a ich pôvodcom sú práve širšie ramená, nájdite šaty, v ktorých sa konečne budete chcieť nosiť hrdo ako kráľovná. Možnosti sú priam nekonečné…

Prečítajte si aj: Romantické šaty s krajkou ako pre princeznú

Sú širšie ramená aj vašou Achillovou pätou? Dlhodobým riešením je cvičenie, no pozor! Nielen preto, že ich krásne vyrysuje, ale najmä vás prinúti vystrieť sa a kráčať sebavedomo. No ak vás už onedlho čaká nezabudnuteľný večer, expresne rýchlo vás zachráni náš malý ťahák. Prezradí vám, ako nosiť rôzne typy šiat tak, aby lichotili práve vášmu typu postavy. Rafinovaný strih, správne umiestnený detail či vhodné viazanie dokážu zázraky!

Ramienka, ktoré nezradia

Ak celé telo zahalíte do šiat a na jeho najširšiu časť si natiahnete len tenučké ramienka, upriamite tam viac pozornosti, ako by ste chceli. Zabudnite na klasické strihy. Šaty s jedným rukávomantický model s ramienkami smerovanými len na jednu stranu... Máte nekonečné možnosti výberu dlhýchkrátkych šiat. Ak sa stále necítite komfortne, nechajte si urobiť účes, ktorý nahé rameno prekryje.

Tip: Máte pekne tvarované boky? Potom pokojne zvoľte aj úzke strihy, no ak je vaša postava typu trojuholník, pomôžte si širšou sukňou.

Staroružové midi šaty so zahaleným ramenom >>>

Odhaľte bruško!

Ten, kto navrhoval tieto šaty, dobre vedel, že vašou najlepšou priateľkou je asymetria. Takýto typ šiat krásne vynikne práve na postave športového typu. Ak je vašou prednosťou ploché bruško, ukážte ho! Stačí kúsok. Spolu s odhalenou rukou a nôžkou tak dosiahnete cik-cak efekt, ktorý práve ramená premení na najsexi časť vášho tela.    

<<< Červené priliehavé flitrované šaty

Ach, tie výstrihy!

V prípade, že nechcete upriamiť pozornosť na istú časť tela, je snáď najjednoduchšou taktikou presunúť ju niekam inam. Ak môžete byť hrdá na svoj dekolt, máte vyhraté! Zvlášť v šatách s padavými rukávmi a hlbokým výstrihom. Stavíme sa, že na plecia sa vám v nich nikto pozerať nebude. Na výstrih si však dajte pozor v prípade šiat s viazaním okolo krku. Tie širším ramenám vo všeobecnosti lichotia, no v kombinácii s príliš hlbokým výstrihom odhalia v hornej časti tela príliš veľa kože, čo na tomto type postavy nemusí pôsobiť najlepšie. To isté platí v prípade uchytenia typu halter, ktoré v prednej časti tesne obopína krk.

Tip: Šaty na viazanie sú zaujímavou voľbou už len preto, že nájdete niekoľko spôsobov, ako ich nosiť tak, aby dokonale sedeli práve vašej postave. Napríklad aj takto

Svetlomodré dlhé šaty na viazanie >>>

Osí driek

Ak ste k širokým ramenám dostali do vienka aj vysokú postavu, dajte si pri kúpe šiat veľký pozor na prestrihy, ktoré patria na najužšiu časť tela ženy. Ľahko sa môže stať, že vám namiesto pásu sadnú na spodnú časť rebier, čo by zbytočne upriamilo pozornosť na širší driek. Optické predelenie postavy v tých správnych miestach vám však pomôže dosiahnuť želaný efekt. V kombinácii s voľnejšími rukávmi a efektnou ozdobou na jednom ramene priam dokonalý!  

<<< Tmavomodré spoločenské šaty s bodkami

Netypický korzet

Ruka v ruke so širšími ramenami ide prirodzene aj oblasť drieku. Pokus zúžiť ju pomocou korzetu “vypáli” úplne naopak, ako by ste si želali - vaše ramená budú pôsobiť väčšie, ako v skutočnosti sú. No máme dobré správy - našli sme ideálnu alternatívu, ktorá je pre vás ako stvorená. Medzi našimi novinkami pristáli nádherné šaty rafinovaného strihu, ktorý na počkanie vyčaruje ilúziu dokonalej postavy. Hoci sú ramená úplne odhalené, nepôsobia vôbec dominantne a my vám prezradíme, aké kúzlo je za tým. Horný diel vytvára optický klam tým, že smeruje do strán a vďaka prekladaniu nedelí výstrih na dve rovnaké polovice. Efekt dotvára časť od pása nižšie. Vďaka nariasenej vrstve sukne pridávajú šaty želané centimetre presne tam, kde treba - v oblasti bokov, ktorá sa tak propočne vyrovnáva oblasti ramien. Zároveň v nich odhalíte nôžku, čím sa pohráte s pozornosťou každého pozorovateľa. Nebude vedieť, kam pozrieť skôr a vaše o trošku širšie ramená si ani nevšimne.

Tip: Čerešničkou na torte budú elegantné rukavice vo farbe šiat.

 

Pre viac jedinečného obsahu zo sveta módy nás sledujte na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

Späť do obchodu