Ako nosiť šaty s odhaleným chrbtom?

Šaty s odhaleným chrbtom sú elegantným a nápadným kúskom pre dámu, ktorá sa nebojí byť stredobodom pozornosti. Tieto šaty jej nechávajú priestor pre individualitu a eleganciu, no vyžadujú si rozvážne zváženie stylingu a výber doplnkov. Ak si však vyberiete správnu spodnú bielizeň, dobre sa postaráte o svoju pokožku a správne zvolíte aj doplnky, tento typ šiat vie zaručiť naozaj pôvabný vzhľad.
 

 

S podprsenkou alebo bez?

Najskôr sa pozrime na dilemu, ktorá trápi mnohé ženy - či nosiť podprsenku pod šaty s odhaleným chrbtom alebo nie. Odpoveď závisí od vášho pohodlia, veľkostí pŕs a typu šiat. 

Ak potrebujete väčšiu podporu, skúste podprsenku s nízkym zapínaním. Tieto podprsenky majú pásik, ktorý obopína brucho a spodnú časť chrbta a poskytuje vášmu hrudníku dostatočnú podporu, pričom zostáva skrytý pod šatami. 

Ak máte menšie poprsie, ideálne pre vás môžu byť nalepovacie podprsenky alebo len malé nalepovacie krytky na bradavky. Žienky s menším poprsím sa môžu pohrávať aj s myšlienkou ísť bez, avšak, najskôr sa ustite, či šaty nie sú priehľadné a látka nie je tenká. Porozmýšľajte aj, či je šanca, že by vám v priestoroch udalosti mohla byť zima - chcete, aby bol lákadlom šiat ich dizajn a detail odhaleného chrbta, nie vystavené bradavky. 🙊

Čierne krátke flitrované šaty s odhaleným chrbtom >>>

Krása v jemnosti: ukážte len trochu

Elegancia, štýl a dotyk zvádzania - to všetko a ešte viac predstavujú šaty s odhaleným chrbtom. Ak teda hľadáte spôsob, ako zvýrazniť svoju ženskosť a vytvoriť nezabudnuteľný dojem na spoločenských akciách, tieto šaty sú pre vás to pravé. 

Ak nechcete riešiť podprsenku a chrbát odhaliť úplne, siahnite po našich šatách, ktoré majú len jemne odhalený chrbát a vystužené poprsie. Tento dizajn vytvára ilúziu nehy a tajomnosti, pričom je vhodný pre kokteilové párty, galavečery a oslavy. 

<<< Staroružové šifónové šaty s odhaleným chrbtom

Styling a doplnky

Doplnky sú dôležitou súčasťou každého outfitu, no primárnym účelom šiat s odhaleným chrbtom je ukázať váš chrbát. 

Odporúčame výber minimalistických, elegantných šperkov, ako napríklad elegantný pár visiacich náušníc alebo jemný náramok, ktoré vyvážia vašu voľbu odvážnych šiat. Šperky, ktoré sú príliš výrazné alebo honosné, odvedú pozornosť od chrbta. Výnimkou z tohto pravidla sú náhrdelníky, ktoré sú navrhnuté tak, aby sa prehodili cez chrbát. Tie bývajú pomerne jemné a sú určené na nosenie práve k tomuto typu šiat.

Čo sa týka obuvi, odporúčame siahnuť po topánkach na podpätku. Čierne topánky majú tendenciu ladiť s mnohými rôznymi farbami. Topánky v kovových alebo neutrálnych odtieňoch béžovej, môžu byť tiež vhodné.

Čo sa týka úšesu, zopnite si vlasy, aby ste zvýraznili štýl šiat. Skúste elegantný, jednoduchý drdol alebo zvoľte niečo prepracovanejšie. 

Smaragdové flitrované šaty s odhaleným chrbtom >>>

Ako nosiť šaty s odhaleným chrbtom?

Udalosti, na ktoré sú šaty s odhaleným chrbtom ideálne 

Nie všetky príležitosti sú vhodné pre šaty s odhaleným chrbtom, a preto je dôležité vedieť, kedy ich nosiť. Sú ideálne pre spoločenské udalosti ako plesy, svadby alebo elegantné večierky. V pracovnom prostredí by ste mali zvážiť konzervatívnejšie možnosti. 

Vždy pamätajte aj na dress code podľa konkrétnej príležitosti. Pokiaľ neexistuje žiadny konkrétny dress code, odporúča sa zvoliť šaty, ktoré zdôraznia vašu jedinečnú osobnosť a zároveň budú vhodné pre danú príležitosť.

<<< Červené flitrované šaty s odhaleným chrbtom

Pár užitočných tipov na záver

1. Cvičte správne držanie tela, aby ste v šatách vyzerali sebavedome a vyrovnane, najmä, ak viete, že je vaším problémom hrbenie. Rovné držanie tela pritiahne pozornosť k chrbtu a zvýrazní váš vzhľad.

2. Aj keď nemáte sklony k akné na chrbte, 5-7 dní pred danou udalosťou na umývanie chrbta použite prípravok proti akné, ktorý zaženie zatúlané pupienky, hydratuje a udrží pokožku hladkú.

Béžové trblietavé šaty s odhaleným chrbtom >>>

Šaty s odhaleným chrbtom sú veľmi štýlové a sofistikované, ak dodržíte niekoľko jednoduchých pravidiel. Správne zvolená podprsenka, vhodné doplnky a citlivé dostajlovanie sú kľúčovými faktormi pre dosiahnutie elegancie a šarmu. 

 

Sledujte nás i na sociálnych sieťach Facebook, Instagram, Tiktok a YouTube

Späť do obchodu