Ako vyberať šaty pre staršiu dámu

Šaty sú najženskejší kúsok oblečenia a vek rozhodne nie je dôvodom, prečo by sme ich mali zo svojho šatníka odkladať. Práve naopak! Vhodne zvolená farba a strih šiat dokážu dáme opticky ubrať niekoľko rokov, a dokonca aj niekoľko kilogramov. Samozrejme, je vhodné nájsť tú správnu mieru a nepreháňať to ani s túžbou vyzerať mladistvo. Poďte sa s nami pozrieť na to, ako vyberať šaty pre staršiu dámu. Toto sú dva najdôležitejšie faktory:

1. Farba 

Farby využite vo svoj prospech, všetko však s mierou. Staršie dámy sa nemusia báť bordovej alebo kráľovskej modrej. Naopak, vyhýbať by sa mali lesklým materiálom a príliš pestrofarebným vzorom či nápisom. Ak chcete pôsobiť elegantne, stavte na istotu v podaní jednofarebných čiernych, krémových, modrých, zelených alebo sivých šiat.

 

2. Strih

Staršie dámy majú často zdravotné problémy (napríklad kŕčové žily), pre ktoré by sa mohli cítiť nepríjemne v prípade, že by boli ich nohy príliš odhalené. To však stále nie je dôvod zakrývať nohy nohavicami. Stačí, ak zvolíte dĺžku šiat, ktorá vaše nedostatky zakryje. U nás sú takéto šaty zaradené v kategórii Dlhé šaty

Šaty pre staršiu dámu by mali byť rozhodne elegantné. Prevažovať by pritom mala jednoduchosť a minimalizmus. Staršie dámy určite netreba o strihu šiat poúčať a intuitívne samy siahajú po zahalených ramenách a šatách bez odhaleného dekoltu. Šaty pre staršie dámy nepotrebujú zbytočne komplikované aplikácie, zelenú však má čipka, ktorá pôsobí vždy veľmi elegantným a nerušivým dojmom.

 

Kvetovaný vzor 

V prípade, že sa predsa len obzeráte po šatách so vzorom, určite odporúčame zvoliť jemný kvetovaný vzor. Pôsobí nežne a romanticky a veľmi pristane aj dámam vyšieho veku. Vyberáme pre vás šaty v decentných farbách, ktoré sú vhodné na akúkoľvek spoločenskú udalosť, no využiť ich môžete aj vo všedný deň na potulky mestom, do kaviarne či do kina.

 

 

Pre akékoľvek šaty sa rozhodnete, najdôležitejšie, samozrejme, je, ako sa v nich cítite. Každá z nás je jedinečná osobnosť a svoj temperament vyjadruje aj svojim oblečením. Ako sa hovorí, vek je len číslo a ak cítite, že vás to aj v staršom veku ťahá k pestrým vzorom, farbám či strihom, nenechajte sa odradiť. 

 

Sledujte nás i na sociálnych sieťach Facebook, Instagram, Tiktok a YouTube

Späť do obchodu