Dlhé šaty: noblesný look pre každú príležitosť

V šatníku každej dámy by nemalo chýbať niekoľko základných módnych kúskov, ktoré sú jednoducho voľbou na istotu. Medzi takéto kúsky patrí sako v neutrálnej farbe, kvalitná biela blúzka, decentné a zároveň univerzálne lodičky a v neposlednom rade elegantné dlhé šaty, s ktorými neurobíte krok vedľa pri žiadnej príležitosti – či už ide o outfit na svadbu, stužkovú, alebo na každodenné nosenie. V tomto článku vám predstavíme tipy na elegantné dlhé šaty pre každú príležitosť.

Prečítajte si aj: Letné šaty, v ktorých budete IN

Ples alebo stužková? Dlhé šaty sú správnou voľbou

Pri príprave outfitu na formálnu spoločenskú udalosť, akou je ples alebo stužková, majte v hľadáčiku najmä dlhé šaty. Práve dlhý strih zaručuje elegantný dojem s nádychom noblesy, čo je pre spoločenské udalosti formálneho charakteru priam ideálne. Dokonalým kúskom pre takúto príležitosť sú dlhé spoločenské tylové šaty, ktoré sú stelesnením elegancie. O váš šarmantný vzhľad sa postará nielen dĺžka šiat, ale aj ich spracovanie v podobe riaseného tylu. Šaty sú na ramenách spustené, čo tvorí atraktívny a nežný finálny look. Ich strih ocení nejedna dáma – v páse sú zúžené perleťovou stuhou, vďaka čomu krásne šatia rôzne typy postáv.

<<< Béžové spoločenské tylové šaty

Outfit na svadbu, v ktorom očaríte

Boli ste pozvaná na svadbu a premýšľate nad tým, čo by ste si mali obliecť? Rada by ste si zvolili outfit, v ktorom sa budete cítiť atraktívne a zároveň komfortne? Ak sme práve definovali vaše predstavy, máme pre vás odporučenie na dokonalý outfit na svadbu – jeho základom sú dlhé lesklé šaty, ktoré môžete doplniť metalickými šperkami, lodičkami a kabelkou v neutrálnej, ideálne krémovej farbe. Tieto šaty z vás vykúzlia šarmantnú dámu, ktorá neunikne žiadnemu pohľadu. Vďaka rozparku pôsobia atraktívne a skutočne žensky. Postarajú sa nielen o váš príťažlivý vzhľad, ale navyše sú mimoriadne komfortné, a to vďaka ich elastickému materiálu. Pohodlnosť šiat oceníte najmä počas zabávania sa na parkete, ako aj v priebehu ďalších aktívnych činností, ktoré sú súčasťou svadobného večera.

Modré lesklé šaty s volánikovými rukávmi >>>

Pútavý prvok na šatách – krajka

Dizajny dlhých šiat sú rôznorodé a k dispozícii je nespočetné množstvo variácií s jedinečnými prvkami, vďaka ktorým sú módne kúsky originálne. Jedným z mimoriadne obľúbených prvkov je práve krajka. Či už hľadáte šaty na bežné nosenie alebo na formálnu spoločenskú udalosť, dlhé šaty s krajkou sa postarajú o váš dokonalý vzhľad. Krajka je prvok, ktorý pôsobí romantickým a nežným dojmom, čo sa odrazí aj na vašom finálnom vzhľade. Dokonalú kombináciu krajky s celkovým dizajnom šiat predstavujú dlhé spoločenské šaty s krajkou, ktoré sú ideálnou voľbou na spoločenskú udalosť, akou je stužková alebo ples. Pre privedenie kompletného outfitu k dokonalosti doplňte k šatám jemné šperky, elegantnú listovú kabelku a pohodlné lodičky.

<<< Tmavomodré spoločenské šaty s krajkou

Ako si správne vybrať dlhé šaty?

Aby ste si zvolili dlhé šaty, ktoré na vás vyniknú a zároveň sa v nich budete cítiť maximálne komfortne, je potrebné zobrať do úvahy niekoľko faktorov. V prvom rade zvážte, aký strih šiat sa vám skutočne páči – stavte na váš pocit a nenechajte sa ovplyvniť módnymi trendmi, ktoré vám nemusia vyhovovať. Následne určite, aký je váš typ postavy. Ak máte športovú postavu, zvoľte si šaty strihu A, ktoré vizuálne vykreslia vaše boky, zatiaľ čo pás zostane zúžený. Pre tento typ postavy sú rovnako vhodné aj riasené šaty, ktoré štíhlej dámskej postave dodajú efekt výraznejších kriviek. Do úvahy vezmite aj ročné obdobie, počas ktorého sa daná udalosť koná. Počas letných mesiacov si voľte dlhé šaty na ramienkach, zatiaľ čo v priebehu zimných mesiacov váš komfort zabezpečia šaty s dlhými rukávmi.

Tmavomodré šifónové šaty s balónovými rukávmi >>>

 

Dlhé šaty sú synonymom elegancie – môžete sa spoľahnúť na to, že sa postarajú o váš šarmantný vzhľad všade, kde sa v nich objavíte. Ak máte na programe spoločenskú akciu akou je ples, stužková alebo svadba, dlhé šaty pre vás budú dokonalou voľbou. Pri výbere dlhých šiat sa nezabudnite inšpirovať tipmi z dnešného článku, vďaka čomu bude vaše rozhodovanie podstatne jednoduchšie.

Pre viac aktuálneho obsahu zo sveta módy nás sledujte na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

Späť do obchodu