Svadobné šaty pre každý typ postavy

S výberom svadobných šiat je to ako s hľadaním celoživotného partnera. Môžeme nájsť tie najkrajšie, no nakoniec bude aj tak najdôležitejšie to, ako nám sadnú. Žiadna z nás nie je dokonalá, no v ten jeden deň chceme byť všetky. Nájdite šaty, ktoré skryjú drobné nedokonalosti a zvýraznia prednosti. Pre každú postavu máme v zálohe niekoľko krásnych možností.

Prečítajte si aj: 5 typov šiat na letnú svadbu vonku

A je to tu. Snubný prsteň zdobí vašu ruku už nejaký čas, termín je stanovený, všetko dohodnuté… a nakoniec zostáva ešte jedna milá povinnosť. Niektoré sa na ňu tešili celý život. Najdôležitejšie šaty, aké si žena kedy oblečie, sú pre mnohé práve svadobné. V ten deň sa na vás bude upierať zrak všetkých prítomných a vy túžite byť krajšia ako v ktorýkoľvek iný deň vášho života. Vybrať si svadobné šaty je občas skutočná alchýmia. Hlavnými dôvodmi, prečo ich dnes budúce nevesty hľadajú cez internet sú najmä nižšia cena a neobmedzený výber. To, čo vyzerá skvelo na inej žene, vám však nemusí sedieť tak, ako by ste si predstavovali. U nás môžete šaty bezplatne vrátiť, no najradšej sme, keď sa do nich zamilujete „na prvé vyskúšanie“ a posielate nám všetky tie krásne fotografie. Preto sme pre vás vytvorili malý ťahák, ktorý vám pomôže nájsť tie pravé.  

Vysoká a štíhla

Žene, ktorá má postavu ako modelka, pristane naozaj široká škála modelov. Našli ste sa v tom aj vy? Tak potom na vás vyzerajú skvelo priliehavé strihy, špagetové ramienka, rozparky aj väčšie ozdoby. Ak sa to hodí k štýlu svadby, môžete si dovoliť aj mini. Krátke asymetrické šaty nad kolená s bohato nariaseným rukávom a výraznou mašľou sú originálnym kúskom našej ponuky. S vysokou postavou sa nemusíte báť ani midi dĺžky, o ktorej je známe, že opticky skracuje nohy. Ak ste do vienka navyše dostali aj pekne tvarované boky, zvýraznite ich v prekladaných šatách s vysokým rozparkom. Z materiálov pokojne siahnite po saténe či inej jemnej látke.

Biele krátke šaty s mašľou - Mia Dresses >>>

Športový typ

Ženy s atletickým typom postavy majú širšie ramená, užšie boky, kopu svalov a k tomu sebavedomý postoj. Ak to platí aj o vás a chystáte sa pred oltár, verte, že existujú šaty, v ktorých sa môžete nosiť ako kráľovná. Správny model vám zvládne vyformovať aj ženské krivky. Ako stvorený pre vás je antický strih. Široké ramienka vypracovaným rukám naozaj pristanú a stuha v oblasti pásu vyčaruje osí driek. Rovnakú prácu odvedú saténové šaty s áčkovou sukňou a trblietavým strieborným opaskom. Okrem ramienok do tvaru „V“ je pre vás správnou voľbou  asymetria. Ak hľadáte šaty, ktoré sú výnimočné, tak trochu odvážne a zvýraznia všetko, na čom roky pracujete, model na jedno rameno s vysokým rozparkom bude pre vás ten pravý. Priesvitný trblietavý rukáv a rovnaký kus látky vsadený v páse sú tými detailmi, vďaka ktorým môžu byť pre vás dokonalé svadobné. V prípade, že hľadáte niečo menej formálne a plánujete len malú svadbu s obradom na úrade, máme pre vás hladké minimalistické šaty kratšej dĺžky.  

 

Nízka a útla

Možno ste zažili dni, keď ste si priali mať aspoň o pár centimetrov navyše, no ten svadobný k nim určite patriť nebude. Oproti vyšším nevestám máte jednu veľkú výhodu - najviac vám pristanú princeznovské šaty, ktoré si v deň D túžia obliecť mnohé. Môžete si dovoliť tenučké ramienka, úzke priesvitné materiály i odhalené plecia a užiť si v celej kráse vyšívané korzety a bohaté sukne. Ak túžite po menej formálnej svadbe a chcete si obliecť mini šaty, možno vás zaujme model so zdobeným živôtikom a tylovou sukňou. Hodia sa k nim všetky krásne svadobné sandálky a črievičky na vysokých podpätkoch.   

<<< Biele spoločenské šaty s krajkou a tylovou sukňou - Mia Dresses

Plnoštíhla

Každá z nás si dokáže na svojom tele nájsť nejaký ten nedostatok, no vedzte, že iní ho tak vôbec vnímať nemusia. Vyberte si šaty, vďaka ktorým sa aj vy budete vnímať ako krásna. Pomôže, ak sa vyhnete príliš úzkym strihom či obrovským sukniam, ktoré už aj tak nie sú in. Ak sa cítite lepšie s prekrytými pažami, vyberte si šaty s voľnými rukávmi. Šikovnou alternatívou je model, ktorý si podľa potreby môžete uviazať na niekoľko rôznych spôsobov. Napríklad aj tak, že vám celé ramená zahalia bez toho, aby ste skryli ruky. Honosnou voľbou sú midi šaty s priesvitnými rukávmi a vrchnou úpravou z tylu. Pôsobia romanticky a dokonale podčiarknú ženské krivky.   

 

 

O kráse ženy nerozhodujú jej proporcie, ale celkové vyžarovanie. Máte aj vy pocit, že nevesty sú v tento deň vždy o niečo krajšie? Iskra radosti v očiach a láska v srdci sú tým, čo je na nás skutočne príťažlivé. Správne šaty dokážu prispieť k tomu, aby sme sa v tento dôležitý deň cítili uvoľnene a dokázali si ho užiť tak, ako sa patrí. Nedovoľte svojim pochybnostiam pokaziť vám radosť z ich hľadania. Verte, že pre každú existujú nie jedny, ale hneď viaceré pravé. Nájdite ich za priaznivú cenu v našej aktuálnej ponuke.

Pre viac tipov v oblasti módy nás sledujte na Facebooku, Instagrame, Tiktoku a YouTube.   

Späť do obchodu