Ide sa na birmovku!

Blížia sa dni sviatostí birmovania. Dostali ste pozvánku? Ukážte blízkym, že vám na ich výnimočných dňoch záleží rovnako ako im. Správne zvolené slávnostné oblečenie sa nielen pekne vyníma na rodinných fotografiách, ale dokáže tiež vzdať úctu a podčiarknuť dôležitosť mimoriadnej chvíle. Viete, čo sa hodí a čo už nie? Vyhnite sa zbytočnému faux pas a nájdite ideálne šaty na birmovku, ktoré budú patrične formálne na návštevu kostola a zároveň dosť sviatočné na následnú oslavu.  

Oblečenie vhodné na návštevu kostola má svoje nepísané pravidlá. Rovnako to platí pri takej veľkej udalosti, akou je birmovka. Hoci sa ich dodržiavanie nevyžaduje tak prísne, ako tomu bolo kedysi, patrí sa neprekročiť určité hranice. Muži majú rozhodovanie jednoduchšie, ale aj oveľa menej nápadité. V našej ponuke nájdete hneď niekoľko šiat vo vhodných farbách, strihoch i materiáloch. 

Prečítajte si aj: Dlhé šaty: noblesný look pre každú príležitosť

 

5 zlatých pravidiel, ako sa obliecť na birmovku:

Konzervatívnosť

Najzákladnejšou normou je zvoliť oblečenie, ktoré zakrýva ramená a kolená. Nevhodný je aj hlboký výstrih.

Tip: Ak si chcete obliecť šaty s prekladaným výstrihom do tvaru písmena „V“, v prípade potreby použite na jeho zmenšenie z vnútornej strany šiat malý zatvárací špendlík.   

Striedmosť

Šperky k sviatočnému oblečeniu na birmovku by mali byť jednoduché a nenápadné. Vyhnite sa veľkým a príliš výrazným doplnkom. To isté platí aj o ozdobách, ktoré sú priamo na šatách. Vkusná brošňa, náhrdelník, náušnice alebo náramok môžu podčiarknuť eleganciu celého outfitu aj bez toho, aby na seba upozorňovali až príliš.

Jemnosť

Vyhnite sa veľmi výrazným vzorom či farbám. Nie je nutné prísť v čiernych šatách, no správnou voľbou sú jemnejšie tóny. Pastelové či zemité farby sú na letné oslavy ideálne a hodia sa aj na birmovku.

Elegancia

Už od nepamäti je pre ženy zvykom obliecť si do kostola šaty či sukňu. Ak napriek tomu uprednostníte elegantné nohavice s blúzkou, nikto si už dnes o vás potajomky šuškať nebude. Z úcty k tradíciám je však vhodné skúsiť svoju voľbu prehodnotiť. V našom e-shope nájdete rôzne typy šiat v strihoch, ktoré sedia na každý typ postavy a zároveň sú veľmi pohodlné.

Pokora

Predstavte si, ako naše babičky chodili upravené počas bežných dní a ako v nedeľu do kostola. Obliekli si najkrajšie šaty, učesali vlasy, obuli najlepšie topánky. Návšteva kostola je doteraz pre mnohé rodiny udalosťou a ich postoj zrkadlí aj úprava zovňajšku. Možností je však dnes oveľa viac a my, narozdiel od nich, máme plný šatník šiat všakovankých strihov, vzorov, značiek… Preto pozor, aby sme si upravený vzhľad omylom nezamenili s okázalosťou. Zbytočný luxus do kostola nepatrí.

Čo sa nehodí?

  • extravagancia
  • flitre
  • obrovské ozdoby
  • nápadné vzory
  • krikľavé farby
  • priesvitné materiály
  • mini dĺžka
  • šaty či blúzky bez rukávov
  • odhalené brucho
  • vysoké rozparky

Béžová klasika

Obľúbený odtieň leta evokuje jednoduchosť, eleganciu, pokoj a nadčasovosť, do kostola je preto ideálnou voľbou. Šaty z lesklého materiálu prekrývajú plecia pôvabným volánom. Okrem menších náušníc vám k nim žiadne doplnky nebude treba, samy sú šperkom. V midi dĺžke a nude farbe máme v ponuke aj tylové šaty s priesvitnými rukávmi jemnými ako pavučina. Ktoré sa vám zapáčia viac?

Béžové midi šaty s volánovými rukávmi - Mia Dresses >>>

Jemné vzory

Veľké potlače sa do kostola naozaj nehodia, no ak si oblečiete bodkované retro šaty alebo zvolíte drobné kvietky či príjemný vzor tón v tóne s motívom šiat, určite nič nepokazíte. Niektoré zobrazené modely sú navyše zavinovacie, vďaka čomu sú veľmi komfortné a dokonale sa prispôsobia vašej postave. Okrem toho vyriešia aj problém s hlbokým výstrihom - jednoducho si ho prispôsobíte tak, ako treba.

   

Plis

Svoje miesto má všade tam, kde je elegancia považovaná za nutnosť. Výnimočnosť plisovaných šiat spočíva v ich schopnosti kombinovať klasický štýl s moderným nádychom. Okrem toho, v tejto sezóne sú horúcim módnym trendom. A na takú udalosť, ako je birmovka sa v primeranej dĺžke skutočne hodia. V našej ponuke nájdete hneď niekoľko strihov v svetlých farbách. Ak hľadáte šaty s dlhými rukávmi, no termín je naplánovaný na slnečný deň, sú pre vás sofistikovaným riešením šaty so vzdušnými rukávmi.   

<<< Fialové midi šaty so skladanou sukňou - Mia Dresses

Pastely

Stelesňujú jemnosť, pôsobia sviežo a najmä nevinne. Pastelové šaty sú obľúbenou voľbou družičiek, no svadba nie je jedinou príležitosťou, na ktorej v nich zažiarite. Jemná ružová, baby blue, ale aj svetlá žltá, mätová či levanduľová - výhodou je, že pristanú každej žene, bez rozdielu veku. Obľúbeným modelom sú šaty s brošňou v tvare ruže, ktorá je naozaj vkusná, takže sa pokojne hodí aj do kostola. Sú natoľko variabilné, že ich rovnako ocenia moletky i útle dámy.    

Staroružové šifónové midi šaty s balónovými rukávmi - Mia Dresses >>>

Tmavé tóny

Uprednostňujete skôr tmavé farby? Na letné mesiace sa hodí námornícká modrá. Okrem toho sa v ostatných rokoch, či je leto a či zima, teší obľube smaragdová zelená. So skladanou sukňou a jemnými volánmi pôsobia šaty v tejto farbe milo a elegantne. Klasickou voľbou, ktorou nič nepokazíte sú čierne midi šaty s rukávmi a srdiečkovým výstrihom. Určite ich využijete na množstvo ďalších príležitostí. 

 

 

Pri výbere oblečenia na birmovku je najdôležitejšie to, aby šaty do kostola vyžarovali pokoru a úctu, vzhľadom na vážnosť príležitosti a svätosť prostredia. Prichádzate vzdať hold kráse ducha, tak jednoducho povedané: Buďte šarmantná dáma, no bez snahy pútať všetky pohľady. Ak ste sa zatiaľ nerozhodli, aké šaty zvoliť, prezrite si pestrú ponuku midi šiat s rukávmi.

Pre viac tipov v oblasti módy nás sledujte na Facebooku, Instagrame, Tiktoku a YouTube.   

Späť do obchodu