Farba šiat podľa farby vlasov, typu pleti a očí

Výber správnej farby oblečenia je dôležitým faktorom, pokiaľ chcete vyzerať zdravo a sviežo. Určite ste sa už prichytili, ako sa pozeráte na seba v zrkadle a hovoríte si, že niečo vám na tých nových šatách predsa len nesedí. Ak poznáte typ svojej postavy a viete, aký strih šiat vám sedí najlepšie, nezabúdajte ani na ďalší aspekt, ktorý vedie k celkovému vzhľadu. Vaša postava nie je jediná vec, ktorá určuje, aké šaty vám sadnú najlepšie. Aj tón pleti, farba vlasov a očí sú rozhodujúce pri výbere správnej farby šiat. Aby ste už pri ďalšom nákupe nemuseli prepadnúť dileme, ktorú farbu šiat si vybrať, rozhodli sme sa vám to zjednodušiť. Priblížime si to na základe štyroch ročných období... Do ktorej skupiny patríte?

 

Jar

Ide o typy ľudí, ktorí majú nízky kontrast medzi farbou pleti, vlasov a očí. Charakterizuje ich priesvitne bledá pleť, ktorá je náchylná k rýchlemu spáleniu, najmä počas leta. Na tvári sa niekedy objavujú pehy. Vystihuje ich svetlohnedá, plavá, červená, či blond farba vlasov a svetlomodrá, šedomodrá, šedozelená a svetlohnedá farba očí. Ak ste sa našli v uvedených charakteristikách, najlepšie vám sadnú broskyňovémodré či zelené šaty.

 

Farba šiat podľa farby vlasov, typu pleti a očí

Leto

Ľudia v „odtieňoch leta“ majú zvyčajne nízky kontrast medzi farbami vlasov a očí.

Spoznáme ich podľa svetlej, olivovej až tmavej pleti, na ktorej sa môžu objaviť pehy. Pre túto skupinu sú typické svetlo až stredne hnedé vlasy a šedozelené, modrozelené, tmavomodré až tmavohnedé oči

Keď sa rozhodujete, aké farby si obliecť, choďte do jemných pastelových, alebo neutrálnych farieb. Najlepšia je staroružová, fialková, sivá alebo tmavozelená.

 

← Modro-fialové krátke kvetinové šaty

Jeseň

Jesenný typ je teplý a kontrastný. Vyznačuje sa svetlou, jemne broskyňovou či zlatistou pleťou a plavými, hnedými a ryšavými vlasmi.

Jesenné tipy spoznáme na základe ich modrých až tmavomodrých, sýtozelených, svetlo alebo sýtohnedých očí. Výber tej správnej farby pre tieto typy sa vyznačuje teplými podtónmi. Zemité a zlaté odtiene zvýraznia vašu pleť. Farby, ktoré odrážajú jeseň: béžová, oranžovo - červená, zelená, odtiene hnedej.

 

Zima

Zimné typy sa vyznačujú vysokým kontrastom medzi farbou vlasov a očí. Charakterizuje ich porcelánová pleť, a to v studenom modrastom alebo olivovom kontraste. Vystihujú ich tmavohnedé, hnedočierne, alebo čierne vlasy a šedé, šedomodré, orieškové, tmavozelené, či ľadovo modré oči. 

Ak ste zimný typ, farby ktoré sa ku vám najviac hodia sú ostré a jasné. Ľudia takéhoto typu najlepšie vyzerajú v intenzívnych farbách ako sú: červená, čierna, cyklámenová.

 

Cyklámenové spoločenské šaty s tylovou sukňou →

Farba šiat podľa farby vlasov, typu pleti a očí

Nezabudnite nás sledovať na FacebookuInstagrame. 

Späť do obchodu