Čipkované šaty: tajomstvo tohto nadčasového materiálu

Čipka, dekoratívna prelamovaná sieť, bola prvýkrát vyvinutá v Európe v 16. storočí. Najjemnejšia čipka zahŕňa talent a zručnosti troch rôznych špecialistov: umelca, ktorý vytvoril návrhy na papier, výrobcu vzorov, ktorý preložil návrhy na pergamen a čipkára, ktorý priamo pracoval na vzoroch pri výrobe čipky. Čipka bola vždy drahým, luxusným artiklom kvôli jej starostlivej a časovo náročnej výrobe. Štýly čipky sa v priebehu storočí vyvíjali v reakcii na zmeny v móde. Čipku nosili muži aj ženy, zdobila goliere, manžety, zahalila ruky a ramená. Táto nestarnúca klasika pritiahne pozornosť mužských a ženských pohľadov dodnes. 

Prečítajte si aj: Ako si vybrať šaty na stužkovú

Čipkované šaty: tajomstvo tohto nadčasového materiálu

Pre každú slávnostnú príležitosť

Jednou kategóriou formálneho oblečenia, v ktorej si čipka zachovala svoj význam, sú spoločenské a svadobné šaty. 

Biele čipkované šaty, kde čipka vyniká predovšetkým na rukávoch vďaka priliehavému strihu, podčiarknu ženskosť. V dnešnej dobe vám z kombinácie látok s čipkou doslova padne sánka.

Krátke šaty

Prispôsobenie jednoduchých spoločenských šiat čipkovaným detailom, je fantastickým spôsobom, ako im dať jedinečný dizajnový vzhľad. 

Či už si vyberiete celokrajkové šaty alebo šaty s jednoduchými čipkovanými detailmi, čipka vášmu outfitu dodá punc sofistikovanosti a luxusu.

Červené krátke šaty zdobí elegantná čipka, ktorú podčiarkuje nadýchaná sukňa. Ide o nežnú kombináciu, ktorá je zárukou okúzľujúceho vzhľadu.

Čipkované šaty: tajomstvo tohto nadčasového materiálu
Čipkované šaty: tajomstvo tohto nadčasového materiálu

Midi šaty

Tieto staroružové midi šaty okúzlia každú romantickú dušu. Nežná čipka a ľahká padavá sukňa - to je kombinácia, ktorou dosiahnete ženský elegantný vzhľad.

Už dávno platí, že čipka nemusí byť len biela, alebo čierna. Kráľovsky modrá farba dokonale podčiarkne ženskosť, nádych luxusu a príťažlivosť. Zamilujte si modré midi šaty, nielen vďaka svojmu vzhľadu, ale aj pohodlia, ktoré ponúkajú.

Dlhé šaty

Čipkované šaty nie sú záležitosťou na jednu noc, ale celoživotným záväzkom, ktorý môžete nosiť viackrát bez toho, aby ste sa museli opakovať. 

Okúzľujúce dlhé spoločenské šaty, ktoré zdobí dominantná čipka v hornej časti, by nemali chýbať v šatníku žiadnej z vás. V spodnej časti sa o pohodlný krok postará áčkový strih sukne s rozpakom.

Čipkované šaty sú nadčasové, elegantné a sofistikované. V čiernych šatách posiatych čipkou zaručene vyrazíte dych všetkým navôkol.  

Čipkované šaty: tajomstvo tohto nadčasového materiálu
Čipkované šaty: tajomstvo tohto nadčasového materiálu

Dekolt

Čipka nikdy nevyjde z módy. Vykročte do spoločnosti ako nepriehľadnuteľná, ikonická a sexi dáma. 

Tmavomodré alebo smaragdové šaty, kde čipka dominuje v oblasti dekoltu, zaručia dokonalý vzhľad bez veľkého úsilia.

Nezabudnite nás sledovať na Facebooku a Instagrame.

Späť do obchodu