Letná párty: ako si vybrať dokonalé šaty

Polovica leta je za nami, ale nebojte sa! Dlho očakávané letné párty si môžeme užívať ešte nejaký ten čas. A čo je lepšie, než na nich zažiariť v šatách, ktoré zdôraznia vašu krásu a štýl? Pre mnohé z nás je však výber ideálnych letných párty šiat výzvou, pretože chceme vyzerať skvele a zároveň sa cítiť pohodlne. V tomto článku sa dozviete, ako si vybrať ideálne letné šaty na párty, ktoré vám pomôžu zanechať nezabudnuteľný dojem a užiť si noc plnú zábavy!

Prečítajte si aj: Ako nájsť dlhé letné šaty na každú príležitosť

Vybrať si môžete podľa typu postavy

Každá z nás má jedinečný typ postavy, ale všetky chceme to isté! Chceme si obliecť šaty, ktoré zdôraznia naše krivky a zakryjú prípadné nedostatky.

a) Tvar jablka: Cieľom je vyvážiť proporcie a pritiahnuť pozornosť k dolnej časti tela. Ak máte postavu v tvare jablka, ideálne sú pre vás šaty s vysokým pásom alebo šaty áčkového strihu. Vybrať si môžete aj šaty s decentným výstrihom, ktorý opticky predĺži postavu.

b) Tvar hrušky: Ak máte širšie boky a užší vrch tela, vyberte si šaty, ktoré vizuálne vyvážia postavu a zvýraznia hornú časť tela. Ideálne budú napr. šaty áčkového strihu alebo šaty s výraznými detailmi v oblasti ramien (ramienka, rukávy, volány a pod.), ktoré pridajú objem a rovnováhu postave. 

c) Tvar trojuholníka: Tento typ postavy charakterizuje širšia horná časť tela, užšie boky a panva. Vašou úlohou je vytvoriť ilúziu rovnováhy medzi hornou a dolnou časťou tela. Skvelou voľbou sú zvonové šaty alebo šaty s plisovanou sukňou.

d) Tvar presýpacích hodín: Ak máte postavu v tvare presýpacích hodín, máte pomerne vyváženú hornú a dolnú časť tela. Máte šťastie, tomu typu sa hodí väčšina strihov šiat. Cieľom je teda zdôrazniť vaše krivky! Oblečte si priliehavé šaty, koktejlové šaty alebo šaty s výraznými detailmi v páse.

Alebo stavte na farby!

Ak preferujete jemné romantické farby, zvoľte pastelové odtiene ako svetloružová, svetlomodrá, žltá alebo mentolová

Naopak, ak chcete byť stredobodom pozornosti, stavte na žiarivé farby ako je červená, oranžová, koralová, petrolejová alebo zelená, ktoré dodajú vášmu outfitu dynamiku.

Ak túžite po typickom letnom motíve, ktorý zaručí romantický look, oblečte sa do kvetinových šiat.

Pamätajte ale na základné pravidlo: Tmavšie farby zvyknú tvar tela zúžiť, svetlé farby rozširujú. Vertikálne pruhy  postavu predĺžia. 

Možno vás zaujme aj článok s tipmi na letné šaty do práce, ktorými neporušíte dresscode:

 

Pri výbere letných párty šiat berte do úvahy nielen aktuálne trendy, ale aj typ vašej postavy a osobný štýl. Vyberte si šaty, v ktorých sa cítite sebavedomo, štýlovo a ktoré vám zaručia pohodlie po celú noc!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach Facebook, Instagram, Tiktok a YouTube

 

Späť do obchodu