Letné šaty do práce, ktorými neporušíte dress code

Aj keď všetky milujeme pohodlné šortky a tielka, nie sú to tie najvhodnejšie kúsky na nosenie do práce. Našťastie letné šaty sú ľahkým riešením tejto dilemy. Nie všetky sú však vhodné do práce. V tomto článku hovoríme o štyroch typoch šiat, ktoré sú ideálne do kancelárie: midi šaty, zavinovacie šaty, šaty do A a šaty s plisovanou sukňou. Zároveň prinášame tipy, ako si vybrať letné šaty tak, aby ste sa cítili pohodlne a štýlovo aj v 30°C+.

Prečítajte si aj, ako nájsť dlhé letné šaty na každú príležitosť.

Tipy, ako si vybrať letné šaty do práce

1. Dĺžka a strih

Prvá vec, ktorú by ste mali zvážiť pri výbere letných šiat do práce, je dĺžka a strih. Chcete sa uistiť, že vaše šaty sú dostatočne dlhé, aby boli vhodné na pracovisko, a aby neboli príliš tesné ani odhaľujúce. Vyhnite sa príliš krátkym šatám alebo šatám s veľkým výstrihom. Namiesto toho sa rozhodnite pre šaty, ktoré siahajú tesne nad kolená alebo dlhšie midi šaty a majú viac prispôsobený strih.

2. Materiál

Tiež sa chcete uistiť, že látka vašich letných šiat je vhodná do práce. Hľadajte štruktúrovanejší materiál, ako je bavlna alebo ľan. Tieto látky budú nielen vyzerať uhladenejšie, ale budú aj pohodlné v letných horúčavách.

3. Vrstvenie 

Jedným z najlepších spôsobov, ako zabezpečiť, že vaše letné šaty sú vhodné do práce, je vrstviť ich s inými kúskami. Svoje šaty môžete napríklad spárovať s blejzrom, vďaka čomu budú okamžite pôsobiť profesionálnejšie. Alebo môžete šaty prevrstviť cez košeľu alebo blúzku a vytvoriť tak formálnejší vzhľad. 

4. Dolaďujte rozumne

Vyberte si minimalistické doplnky, ktoré sa hodia do kancelárie, no zároveň ozvláštnia váš outfit. Ale, vyhnite sa všetkému, čo je príliš okázalé alebo rušivé, ako sú napr. veľké visiace náušnice.

5. Obuv 

Vyhnite sa sandálom alebo šľapkám, pretože tie sú pre väčšinu pracovísk príliš neformálne. Rozhodnite sa radšej pre topánky s uzavretou špičkou, ako sú lodičky alebo mokasíny, ktoré dodajú vášmu outfitu sofistikovanejší vzhľad.

 

Nosenie letných šiat do práce nie je náročnou úlohou; vyžaduje si to len dôkladné zváženie strihu, dĺžky, látky a farby šiat. Nezabudnite si vybrať šaty, ktoré lichotia vášmu typu postavy a pridajte doplnky, ako je blejzer, opasok a vhodná obuv, aby ste vyzerali uhladene a šik. 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach FacebookInstagramTiktokYouTube

Späť do obchodu