Oblečte sa do červenej: kedy a ako nosiť červené šaty

Skutočná moc červenej v móde často prekračuje hranice jednoduchého módného štýlu a stáva sa symbolom vášne, sebavedomia a elegancie. Preto nie je žiadnym tajomstvom, že červené šaty majú v móde špeciálne miesto. Od nekonečných príležitostí bežného šatníka, až po tie najšľachtilejšie spoločenské udalosti, červená sa stáva univerzálnym znamením elegancie, osobného výrazu a štýlu. V tomto článku sa zameriame na to, ako a kedy nosiť červené šaty, aby ste dosiahli maximálny efekt a vynikli pri každej príležitosti.

Prečítajte si aj: Na čo si dať pozor pri nákupe šiat online

 

Prečo červená?

Prečo je červená taká špeciálna? Prečo nás tak fascinuje? Symbolika červenej sa prenáša do mnohých aspektov našich životov. Je spojená s láskou, vášňou, ale aj s energiou, silou a odvahou.

Nosenie červených šiat môže byť prejavom sebaistoty, dravosti a nebojácnosti. Zvyčajne ju nosia odvážne a sebavedomé ženy, ktoré chcú byť v centre pozornosti. Napríklad, v týchto šatách s trblietavým rukávom, budú všetky pohľady patriť len vám. 

Ale, červené šaty nie sú len o výraznosti - sú aj o výnimočnosti. Svojím žiarivým odtieňom zvýraznia vašu krásu a vytvoria nezabudnuteľný dojem.

Červené priliehavé šaty s trblietavým rukávom >>>

Kedy nosiť červené šaty?

Kým červené šaty majú svoje miesto v mnohých šatníkoch, je dôležité vybrať si správny čas a miesto na ich nosenie. Táto farba vyžaruje silné emócie a priťahuje pozornosť, takže je dôležité poznať situácie, kde budú červené šaty adekvátnym výberom. Nižšie prinášame pár tipov:

1. Romantické rendez-vous

Chcete vyjadriť svoju temperamentnú osobnosť? Lepšiu príležitosť, ako prvé rande, hádam ani nenájdete. Červená vášmu výzoru dodá štipku odvahy a tú správnu mieru sexepílu. Možno vás zaujme aj fakt, že štúdia z roku 2017 zistila, že ľudia sa vnímajú ako atraktívnejší, keď nosia červenú. A nič viac vám nesprostredkuje sebadôveru viac, ako keď sa budete cítiť atraktívne

Konkrétny typ a strih šiat zvoľte podľa miesta stretnutia, ale nepreháňajte to s glamour. Ak sa vyberiete do kina, v červených krátkych priliehavých šatách nešliapnete vedľa. V prípade, že medzi vaše spoločné záujmy patrí kultúra a chystáte sa do múzea, tieto červené midi šaty na ramienka sú pre vás tie pravé. 

Ak už randíte dlhšie a plánujete romantickú večeru, v týchto šatách si vás budú obzerať aj chlapi z vedľajšieho stola. 

<<< Červené midi šaty na ramienka

2. Spoločenské akcie a plesy

Červené šaty sú dokonalou voľbou pre večerné udalosti, ako sú plesy, svadby, stužkové, oslavy či koktejlové párty. Ich farba pritiahne pozornosť a dodá vám sebavedomie.

Chystáte sa na ples a hľadáte šaty, ktoré s vami do miestnosti prinesú obrovskú nádielku, elegancie, rafinovanosti a noblesy? Práve ste ich našli!

Idete na svadbu ako hosť a neviete, čo si obliecť? V našich červených dlhých šatách na viazanie rozhodne nič nepokazíte, dokonca ich využijete aj na viac spôsobov (veľa kamošiek = veľa svadieb = jedny šaty na mnoho spôsobov). 

Ak hľadáte šaty na dedkovu oslavu, v týchto tylových kráskach očaríte všetkých. Na párty s kamošmi zase zahviezdite v týchto krátkych, no rafinovane nežných šatách s volánovou sukňou

Červené flitrované šaty s pierkami >>>

3. Oslnivý prvý dojem

Ak chcete vytvoriť trvalý prvý dojem, červené šaty sú tou správnou voľbou. Pôsobia sebavedomo a odvážne, čo môže zanechať silný dojem na vašich kolegov či obchodných partnerov. Ak pracujete na pozicíí, ktorá si vyžaduje formálny look, siahnite po šatách v midi dĺžke, najlepšie aj s rukávmi.

V korporátnom svete, kde často dominujú sivá a čierna, nádych červenej deklaruje vašu sebadôveru, kreativitu a pripravenosť riskovať. Ale, najmä v prípade pohovoru, buďte s červenou trochu opatrná. Môžete však zvážiť jemnejšie odtiene malinovej či oranžovej, ktoré dodajú vášmu vzhľadu sviežosť a energiu. Napríklad, tieto malinové midi šaty sú dokonalou súhrou elegancie a pohodlia.

<<< Červené midi šaty s volánovými rukávmi

4. Bežné nosenie

Pre každodenné nosenie môžete zvážiť červené šaty v jednoduchom a nenápadnom strihu. Doplňte ich neutrálnymi doplnkami pre vyvážený a štýlový vzhľad.

Ak sa rada obliekate pekne aj počas bežných dní, tieto šaty z vás spravia dámu s veľkou dávkou elegancie a šarmu. 

Ale chcete pôsobiť sexi a elegantne zároveň, hoci sa chystáte len na nákup, všetkých ohúrite v týchto šatách

Na poobedný drink s kamoškami môžete vyraziť v týchto midi šatách, zatiaľ čo večer vám skvelou parťáčkou do mesta budú tieto krásne šaty

Ak vás čaká fandenie na štadióne pre vášho syna, tieto hravé šaty sú pre vás tie pravé.

Červené krátke voľné šaty >>>

Ako nosiť červené šaty?

1. Zvoľte si správny štýl: Spomedzi rôznych štýlov si vyberte ten, ktorý najviac vyhovuje vašej postave a preferenciám. 

2. Pozor na doplnky: Ak máte na sebe výrazné červené šaty, vyhnite sa príliš nápaditým doplnkom. Siahnite radšej po jemných šperkoch a jednoduchej kabelke, aby ste neodviedli pozornosť od šiat.

3. Matný make-up: Pri líčení si vyberte matný make-up, ktorý bude ladiť s farbou šiat. Vyhnite sa príliš výrazným farbám na očiach a rúžom, radšej sa držte neutrálnych tónov.

 

 

Červené šaty sú symbolom vášne, energie a sebavedomia. Ich nosenie si vyžaduje istú mieru sebavedomia a zmyslu pre štýl, no výsledok stojí za to. Pokiaľ dodržíte naše tipy, budete sa cítiť a vyzerať štýlovo a elegantne pri každej príležitosti.

Pre viac jedinečného obsahu zo sveta módy nás sledujte na Facebooku, Instagrame, Tiktoku a YouTube

Späť do obchodu