Plis - štýlový návrat retro trendu

Píše sa rok 1954 a ikona zmyselnosti, Marilyn Monroe, práve pri natáčaní jedného zo svojich filmov pózuje fotografovi nad vetrákom metra v New Yorku a márne si pridŕža vejúce šaty. Najznámejšiu snímku 20. storočia určite poznáte. Koktejlky farby slonovej kosti s hlbokým výstrihom a viazaním na krku majú pevne uviazaný opasok zvýrazňujúci ženské krivky a je tu ešte jedna maličkosť - najikonickejšie šaty všetkých čias sú totiž, ako už asi tušíte, plisované.

Prečítajte si aj: Oblečte sa do červenej: kedy a ako nosiť červené šaty

Odjakživa bol synonymom elegancie a vysokého vkusu. Dokonca už v Starovekom Egypte nosili plis ako symbol luxusu. Nejde len o úpravu šiat, je to tak trochu samostatná kapitola módy. Túto sezónu prichádza v strihoch a farbách, ktoré ho vracajú do ulíc každodenného života. Bohatým výberom šiat na bežné nosenie vás presvedčíme, že plis nepatrí len na ples. Cítiť sa príťažlivo a šarmantne môžete aj počas bežných dní. Oslávte s nami veľkolepý comeback nesmrteľného plisu!   

Každodenná elegancia

Máte rada old money štýl? Ak si šatník skladáte v zmysle nadčasovej elegancie, šaty tohto typu v ňom nesmú chýbať. Ide o základný kúsok, ktorý vás zachráni v každej situácii, či sa práve chystáte na pracovný obed, večeru s partnerom či rodinnú oslavu. Krémové plisované šaty sú niečo ako nové “malé čierne”. Nude vôbec nie je nuda, práve naopak! Ku klasickej plisovanej sukni béžovej farby sa hodia rôzne typy zvrškov a ponúka nekonečné možnosti na  hru doplnkov, s ktorou ľahko dosiahnete nenútený štýl tzv. tichého luxusu. Okrem toho tento odtieň krásne vynikne na jemne opálenej pokožke.

 

Pripravte sa na jar: Cukrová vata a volány

Prvé jarné dni v nás prebúdzajú túžbu obliekať sa viac žensky, romanticky a elegantne. Neodkladajte si kúpu krásnych šiat na špeciálnu príležitosť, každý deň je predsa dôvodom vychutnať si malé radosti. A vôbec nehovoríme len o obdive okolia, ide najmä o váš vnútorný pocit. Oblečte sa do farieb a vychutnajte si všetky tie drobnôstky, ktoré my ženy milujeme - volány, šperky, pekné topánky a, samozrejme, plis… uvidíte, že to pohne vaším sebavedomím i náladou. Tieto pastelové šaty vo farbe cukrovej vaty sú horúcim tipom na najpredávanejší kúsok jarnej sezóny 2024! Kombinácia volánov a plisovanej sukne v midi dĺžke vytvára neodolateľný kontrast dievčenskej nežnosti a zrelej rozvahy. Dokonalé!

Marhuľové plisované šaty s retiazkovým opaskom >>>

Sezóna kvetov

Nevtieravosť plisovaného skladania šiat znesie aj taký výrazný vzor, akým sú kvety. V skutočnosti spolu tvoria dokonalé kombo elegancie a nežnosti. Florálny motív k jari jednoducho patrí a my vám prinášame niekoľko atraktívnych strihov. Pastelovo ružové či biele šaty s kvietkami sú ako stvorené na rande v parku. Padavé šaty v odtieni kráľovskej modrej a čierne šaty s ružami zas oceníte na letnej dovolenke. Nech sú vašimi favoritkami ktorékoľvek, jedno je isté. V plise nemôžete byť iná ako ikonická!

 

 

Pre viac tipov v oblasti módy nás sledujte na FacebookuInstagrameTiktokuYouTube.   

Späť do obchodu