Back to mini

Teploty stúpajú, šaty sa skracujú. Kedysi boli považované za hriech, dnes sú oslavou mladosti, slobody a krásy ženského tela. Ak zvolíte vhodný strih, materiál a doplnky, môžete si ich obliecť na akúkoľvek príležitosť. Z našej ponuky sme pre vás vybrali najkrajšie kúsky, ktoré sa hodia do práce, na oslavu či párty, na rande aj na dovolenku. Tu je naša TOP 25-ka mini šiat na leto 2024.  

Je manifesom sebadôvery, ktorá sa kedysi u žien nenosila. Od roku 1950 sa dĺžka sukní a šiat začala skracovať, až sa v uvoľnených 60. rokoch dostala až nad kolená. Odvtedy formovali oblečenie s prívlastkom „mini“ mnohé módne smery a dnes vám krátke šaty môžeme ponúknuť v najrôznejších podobách, ktoré vám vezmú dych. Len preto, aby ste ho vy potom mohli vziať mužom, ktorí vás v nich uvidia.

Prečítajte si aj: Ako nosiť na jar vzory na šatách? Nielen kvety sú in

Do práce

Existuje minimum firiem, v ktorých by dnes boli mini šaty tabu. Samozrejme, prísť do práce v sukni pripomínajúcej opasok je už iná káva, ale ak zvolíte dĺžku tesne nad kolená, hranice módnej biznis etikety určite neprekročíte. Teda, ak sa budete držať určitých nepísaných, no pre vašu reputáciu dôležitých princípov. Ak pracujete na skutočne váženej pozícii, sú pre vás dobrou voľbou základné farby a jemné nude odtiene. V kreatívnejšej sfére môžu byť šaty výraznejšie - v pestrých farbách, vzoroch a pokojne aj s čipkou. Ak by sme to mali zhrnúť, pre šaty do práce platí jedno zlaté pravidlo: Nesmie to byť skrátka príliš. Mini šaty s hlbokým výstrihom a odhalenými ramenami by spôsobili väčší rozruch ako pokazený kávovar. 

Béžové krátke priliehavé šaty s volánikovými rukávmi >>>

 

Na rande

Aké by mali byť šaty na prvé stretnutie s mužom, ktorý sa vám páči? Presne také, ako vy sama - na pohľad nevinné, jemne príťažlivé, no stále tajomné. Neukážte hneď všetky svoje zbrane. Zvoľte šaty, v ktorých sa budete cítiť uvoľnene a príjemne. Strih a doplnky prispôsobte miestu a atmosfére.

<<< Smaragdové krátke šaty s volánikovými rukávmi

 

Na oslavu

Čaká vás príjemná udalosť v kruhu rodiny či priateľov? Ak sa koná vonku, bude sa vám hodiť model s dievčensky nevinnou skladanou sukňou či rozšafným volánom. Okrem toho je to ideálny strih aj na šaty pre družičky. Prvé zmienené máme aktuálne v ponuke aj v menej tradičných farbách a vo viac či menej flitrovanej úprave. Očarí vás viac cyklámenová, smaragdová či petrolejová? Ak je prostredie nóbl a dress code prísnejší, siahnite po uhladených šatách s trblietavým rukávom. Opálenej pokožke polichotia v telovej farbe.

Petrolejové krátke šaty s jemnými flitrami >>> 

 

Na párty

Teraz sa môžete do sýtosti vyblázniť! Ak milujete zábavu, tanec a odviazanú atmosféru, určite sa ani pri výbere šiat nechcete ničím obmedzovať. Asymetrické rukávy, flitre, riasenie… na letné večierky sa hodia ultra mini šaty tých najzmyselnejších strihov!  

<<< Krémové flitrované mini šaty

 

Na dovolenku

Tento rok ešte nemáte svoje nové letné šaty? Sezóna dovoleniek je za dverami a s ňou aj nesmrteľné sezónne trendy: farby mora a slnečných odleskov, boho štýl i kvety. A okrem toho aj volány, ramienka na viazanie či šnurovačky. Podľahnite letnej nálade už teraz a vyberajte z ponuky dovolenkových šiat, kým je pestrá.  

Modré krátke šaty s jemnými flitrami >>>

 

 

Pripravená všetkým ukázať, že sebavedomie ženám skutočne pristane? Vyberte si mini šaty podľa vlastného názoru, ktorý dnes môžeme aj v móde slobodne prejaviť. Vaše štýlové rozhodnutia na vás čakajú na miadresses.sk.

Pre viac jedinečného obsahu zo sveta módy nás sledujte na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

 

Späť do obchodu