Tylové šaty: záruka elegancie a princeznovského looku

Tylové šaty sú populárnym a veľmi obľúbeným kúskom dámskeho šatníka. Sú to šaty, ktoré patria medzi jedny z najžiadanejších typov pre rôzne spoločenské udalosti ako plesy, svadby, galavečery, stužkové, oslavy a iné. V tomto článku vám prezradíme, ako ich nosiť na formálne aj neformálne udalosti tak, aby ste nepôsobili prestajlovane, ale atraktívne.

Prečítajte si aj: Plis - štýlový návrat retro trendu

Prečo tylové šaty?

História tylu siaha až do 18. storočia, kedy ho začali nosiť na kráľovských dvoroch a vo vyšších spoločenských kruhoch. Tyl sa tak stal synonymom luxusu a elegancie, najmä v období art deco. 

Svojou vzdušnosťou a ležérnou eleganciou očaruje ženy, ktoré chcú zdôrazniť svoju ženskosť a štýl. Charakterizuje ho jeho podmanivá ľahkosť, ktorá umožňuje nielen dostatočný pohyb, ale aj vrstvenie, ktoré šatám alebo sukni pridáva na objeme. 

Zaujímavosťou tylových šiat je, že napríklad na rozdiel od saténových šiat, celé šaty z tylu hádam ani nenájdete. Z tylu je ušitá sukňa, alebo je použitý ako detail na rukávoch, čo dizajnu a strihu šiat pridáva jemnosť a šarm.

Svetloružové spoločenské šaty s asymetrickou tylovou sukňou >>>

Ľahkosť a elegancia v 1

Jar je za dverami a s ňou aj kopa možností na styling! Ak ste sa ani vy nevedeli dočkať teplejších dní, kedy budete môcť ukázať nohy, ten čas je konečne tu! Chystáte sa na neformálnu spoločenskú udalosť, akou je párty, rodinná oslava či nočný výlet do mesta? V tylových šatách sa budete cítiť atraktívne, možno trochu ležérne, no stále elegantne a pohodlne. 

Ak hľadáte kúsok, ktorá spája nežnosť s noblesou, v týchto bielo-béžových krátkych šatách s tylovou sukňou budete vyzerať elegantne a štýlovo. Ak túžite po romantickom looku, ktorým uchvátite nejeden pohľad, v týchto svetlomodrých krátkych šatách s tylovou sukňou zoženiete obdiv nielen u vašich priateľov. Dokonalý look zaručia aj ružové krátke trblietavé šaty, ktoré dýchajú noblesou.

 

"Zlatá stredná cesta"

Pýtate sa, kde sú, a ktoré tylové šaty využijete na každú spoločenskú udalosť? Odpoveďou sú midi šaty s nadýchanou tylovou sukňou, ktoré pôsobia menej formálne, no stále rafinovane. Ak hľadáte rovnováhu medzi eleganciou, modernosťou a pohodlnosťou, tieto šaty majú všetko. Na rôznych typoch spoločenských akcií zaujmete aj v tomto jednoduchom, a pritom stále okúzľujúcom kúsku. Ak červená nie je vašou šálkou kávy, stavte to na kráľovskú modrú, ktorá garantuje sofistikovaný a veľmi pôsobivý vzhľad. 

Pre honosnejšie udalosti siahnite po šatách s tylovou sukňou a krajkovým zdobením v oblasti dekoltu. Môžete si byť istá, že budete vyzerať ohromujúco. Ak túžite po troške extravagancie, šaty s asymetrickou tylovou sukňou z vás spravia princeznú, ktorá neostane nepovšimnutá.

 

Princezná v dlhých šatách

Dlhé šaty s tylovou sukňou u nás nájdete najmä vo verzii šiat s vysokým pásom. Tento strih je ideálny pre žienky, ktoré chcú zakryť nedokonalosti v oblasti bruška. Klasické farby ako biela, čierna, červená, smaragdová, tmavomodrá sa postarajú elegantný a štýlový look a sú vhodné pre dámy, ktoré preferujú tradičný vzhľad. 

Ak patríte medzi žienky, ktoré chcú do svojho šatníka vniesť trochu romantiky a jemnosti, siahnite po pastelových odtieňoch ako staroružová či mentolová, ktoré sú ideálne na nastávajúce jarné a letné obdobie. Pre neutrálny a všestranný vzhľad odporúčame béžovú alebo bielo-telovú, obe pôsobia decentne.

 

 

Ak hľadáte šaty, ktorú sú elegantné, no zároveň hravé, tylové šaty vás nesklamú. Zaujmete v nich nielen svojím pôvabom, ale aj jemnosťou, nadčasovým štýlom a tak trochu aj princeznovským lookom, či už si vyberiete krátke, midi alebo dlhé. Vyčnievajte v nich z davu a užívajte si komplimenty počas celého večera.

Pre viac jedinečného obsahu zo sveta módy nás sledujte na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

Späť do obchodu