Šaty na stužkovú pre maminky: ako sa obliecť?

Stužková je pre vaše dieťa významným okamihom v jeho živote, a pre vás ako mamu je to tiež dôležitá udalosť. Šaty, ktoré si na tento večer vyberiete, vám pomôžu cítiť sa štýlovo a sebavedomo, pretože tento deň je výnimočný nielen pre mladých absolventov, ale aj pre ich rodičov. V tomto článku sa pozrieme na trendy a tipy na výber šiat pre maminky. 

Prečítajte si aj, aké šaty na stužkovú sú vhodné pre mladé maturantky. 

 

Ako vybrať správne šaty pre maminky na stužkovú?

Predtým, ako začnete vyberať konkrétne šaty, premýšľajte o tom, aký štýl vám najviac pristane a v akom šate sa budete cítiť najpohodlnejšie. Môžete si vybrať z množstva štýlov, vrátane klasických, elegantných, vintage alebo moderných. Najdôležitejšie je, aby ste sa vo svojich šatách cítili pohodlne a sebavedome. Výber šiat by mal odrážať váš osobný štýl a zmysel pre módu. Nebojte sa experimentovať s farbami a strihmi, kým nenájdete šaty, ktoré vám najviac vyhovujú.

Farba je dôležitým faktorom pri výbere šiat na stužkovú. Mala by zodpovedať vašej farbocitlivosti a zároveň ladiť s farebnou schémou podujatia. Myslite na to, že jednoduché farby, ako je čierna, tmavomodrá, krémová alebo šedá, sú vždy šik a univerzálne. Naopak, pastelové farby, ako sú svetloružová, mentolová alebo svetlomodrá, sú vhodné pre maminky, ktoré chcú vyzerať jemne a romanticky.

Materiál, z ktorého sú šaty vyrobené, je tiež kľúčovým faktorom. Mäkké a príjemné materiály ako šifón, hodváb, čipka alebo mikrovlákno vám umožnia pohodlné nosenie celý večer. Dôležité je, aby ste sa v šatáchch cítili pohodlne, pretože vás čaká večer, na ktorom sa budete zabávať i niekoľko hodín. 

 

Dlhé šaty

Dlhé šaty sú klasikou pre špeciálne príležitosti a sú večné vo svojej elegancii. Tieto šaty padnú od ramien až po zem a majú tendenciu vytvoriť dlhšiu a štíhlejšiu postavu. Dlhé šaty sú vždy v móde a môžu byť vhodné pre maminky, ktoré chcú vyzerať formálne a sofistikovane. Tu je niekoľko rôznych typov dlhých šiat:

  • Priliehavé šaty: Priliehavé dlhé šaty sú vhodné pre maminky, ktoré chcú zdôrazniť svoju postavu a krivky. Tieto šaty sú často vyrobené z elastických materiálov, ktoré sa prispôsobia postave. 
  • Áčkové šaty: Áčkové dlhé šaty zvýrazňujú pás a rozširujú sa do tvaru písmena A. Tento strih je výhodný pre ženy, ktoré chcú zakryť boky a pás. Tieto šaty sú obvykle veľmi elegantné a pohodlné.
  • Šaty s vysokým pásom: Tento strih je výhodný pre ženy, ktoré chcú zakryť bruško a boky. Tieto šaty majú tendenciu byť romantické a jemné.
  • S rukávmi alebo bez: Rukávy môžu pridať šatám elegantný šarm a tiež môžu byť výhodné, ak ste zimomravá. Ak preferujete šaty s rukávmi, vybrať si môžete zo šiat s krátkym, trojštvrťovým alebo dlhým rukávom.

 

Midi šaty

  • Áčkové midi šaty: Tento typ šiat je vhodný pre ženy s rôznymi postavami, pretože vytvára ilúziu užšieho pása a zvyčajne zakrýva boky a stehná. Klasické áčkové šaty sú ideálne pre maminky, ktoré hľadajú elegantný a pohodlný štýl.
  • Midi šaty s vysokým pásom: Tieto šaty sú výhodné pre maminky, ktoré chcú zakryť bruško alebo boky.
  • Šaty s výstrihom: Výstrih je dôležitým prvkom šiat, pretože pridáva šarm a osobitosť. Hlboký výstrih pridáva šatám zmyselnosť a môže byť vhodný pre tie, ktoré chcú pritiahnuť pozornosť. 
  • Pastelové šaty: Pastelové farby ako svetloružová, béžová a hnedá sú vhodné pre maminky, ktoré chcú vyzerať jemne a romanticky. Ak máte rady výrazné farby, môžete si vybrať šaty vo farbách ako bordová, kráľovská modrá alebo smaragdová zelená. Tieto farby pridávajú šatám živosť a energiu.

 

Krátke šaty

Krátke šaty sú vhodnou voľbou pre maminky, ktoré chcú ukázať svoje nohy. Dlhé šaty môžu byť veľmi elegantné, ale krátke šaty dodajú mladistvý a hravý šmrnc. Tu sú niektoré typy krátkych šiat, ktoré sú vhodné pre žienky stredného veku:

  • Kokteilové šaty: Kokteilové šaty sú krátke šaty, ktoré siahajú do polovice stehna alebo trochu nižšie. Sú obvykle vhodné pre formálne príležitosti a môžu mať rôzne strihy, od priliehavých až po voľné. Tieto šaty sú ideálne pre maminky, ktoré chcú vyzerať chic a trendy.
  • Šaty s plisovanou sukňou: Šaty s plisovanou sukňou majú šik a elegantný vzhľad. Plisovaná sukňa pridáva šatám textúru a štýl. Tieto šaty môžu byť krátke a majú obvykle jednoduchý vrchný diel.
  • Šaty s lodičkovým výstrihom: Lodičkový výstrih je klasický a elegantný. Je vhodný pre rôzne príležitosti a nikdy nevyjde z módy.
  • Šaty s ozdobami: Detaily ako kamienky, flitre a trblietky sú moderné a dodajú vám pôvabný lesk. Krajka pridáva textúru a detaily k šatám a môže byť vhodná pre rôzne príležitosti. Volánik šaty ozvláštni a pridá im luxusný vzhľad.

 

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach Facebook, Instagram, Tiktok a YouTube

Späť do obchodu